Радослав Янков №1 спечели Световната купа в Банско

bansko news: british consulate meets in bansko during the active season

Радослав Янков триумфира с победата в старта от Световната купа по паралелен гигантски слалом в Банско! Българинът бе перфектен във всичките свои спускания и безапелационно победи всички свои съперници за удоволствие на многохилядната публика в Банско. За Радо, който е носител на Световната купа от миналия сезон, това бе първа победа за сезона.

ЕКСКЛУЗИВНА СЕЛЕКЦИЯ АПАРТАМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА В БАНСКО НА ИЗГОДНИ ЦЕНИ! 

Той даде второ време в квалификациите, което му даде възможност във всеки един сблъсък от елиминациите да избира трасето си. Радо неизменно избираше синьото трасе и в последствие постигна четири великолепни победи – над големи имена като Александер Бергман, Джеси-Джей Андерсън и Бенямин Карл, за да се стигне до сладък реванш срещу Невин Галмарини във финала. Само преди седмица швейцарецът бе победил Янков във финала в Рогла, Словения, но в Банско българинът не можеше да бъде спрян.

Радо Янков няма да има много време за празнуване, тъй като в неделя му предстои още един старт в Банско.

При дамите Патриция Кумер спечели финала с една стотна пред Юлия Дуймовиц. Топ 3 допълни Джени Джоунс. Там също имахме участие в лицето на Теодора Пенчева, която обаче отпадна в квалификациите.

Ето как се разви денят за Радо Янков:

Радо преодоля квалификациите с лекота като даде второто най-добро време в тях. Той стартира прекрасни и в директните сблъсъци на осминафиналите. С лекота българинът се справи с германеца Александер Бергман, който направи грешка в средата на трасето и до края не бе заплаха за таланта от Чепеларе. Добрата новина в тази фаза бе отпадането на фаворите Андреас Промегер, който бе с първо време от квалификациите, но направи фатална грешка на осминафинала.

Последва сблъсък за място в топ 4 с четирикратния световен и олимпийски шампион Джеси-Джей Андерсън, в който Янков отново бе перфектен, а неточност на канадеца му коства надеждите за успех.

В спора за финала съперник на Радо бе лидерът в генералното класиране в паралелните дисциплини Бенямин Карл, който е двукратен носител на Световната купа. И Карл обаче не успя да спре устрема на Дивеча. Двамата караха рамо до рамо до последната част на трасето, където Янков взе предимство, а след грешка Карл дори не успя да завърши.

Във финала съперник на Янков бе Невин Галмарини, който преди седмица бе победил българина във финала в Рогла. В Банско обаче Дивеча бе перфектен. Галмарини направи лека грешка в началото, но се възстанови и караше наравно с Радо. В последните метри обаче Янков бе перфектен и заслужено стигна до победата.

ЕКСКЛУЗИВНА СЕЛЕКЦИЯ АПАРТАМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА В БАНСКО НА ИЗГОДНИ ЦЕНИ! 

Източник: gong.bg

Join The Discussion

Compare listings

Compare