Ръст на цените на имоти в Банско през 2018 година

Ръст на цените на имоти в Банско през 2018 година

Ръст от 25 % на продажбите на имоти в Банско през 2018 година – коментира пазара на недвижими имоти в Банско Георги Пенев, управляващ съдружник в Ексел Пропърти.

Летните месеци на 2018 година бяха изключително активни за Банско с отчетливо нарастване на продажбите на ваканционни имоти на купувачи с разнообразни националности – израелци, британци, руснаци, румънци, македонци и др.

През изминалото 3-то тримесечие средните цени на продадените апартаменти в Банско отбелязват ръст с малко над 3.1% на тримесечна база. Това е втори пореден тримесечен ръст на цените в курорта и затвърждава обръщането на тенденцията и навлизането на имотния пазар в най-големия ни зимен курорт във фаза на възстановяване. Натрупаният ръст в цените на имотите в Банско за деветмесечието е 6.5% на годишна база.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско през третото тримесечие на 2018 година е 420 евро/кв.м., а средната обща покупна цена е 30 000 евро. Сделки се сключват вече и на нива от 460 – 480 евро на кв.м., но те са по-скоро единични.

Няма как да не се отбележи факта, че в района на Банско се появи ново строителство, както на търговски сгради, така и на малки кооперации за жилищни нужди. Последните 10 години строителния сегмент липсваше от пазара на имоти в Банско.

Вече твърдо можем да кажем, че имотния пазар в най – добрия ни ски курорт е във възходяща посока, втора година поред цените на имотите бележат ръст и се забелязва повишен интерес за покупка на ваканционен имот.

Със старта на зимния сезон купувачите се активизират и очакванията ни са за едно силно четвърто тримесечие на 2018 и още по-силно начало на 2019 година.

Разгледайте нашата ексклузивна селекция от апартаменти за продажба в Банско на изключително изгодни цени!

В момента пазара на имоти в Банско е изключително активен. Тази тенденция се запазва трета поредна година. Летния сезон по нищо не отстъпва на зимния. Заетостта на хотелите в Банско беше изключително висока.

Интересна положителна черта на ваканционния пазар в Банско като цяло е навлизането на голямо разнообразие от купувачи от различни страни, като най – висок процент са българите, което очертава добри перспективи за развитие в планинския курорт.

Все повече българи се ориентират към покупката на ваканционен имот в Банско. Собствениците на имоти имат възможност да използват апартамента за семейна ваканция през летния и зимен период, също така те имат възможност да отдават под наем имота и реализират допълнителна доходност.

Ако искате да разберете с колко се е повишила цената на Вашият имот в Банско натиснете тук: БЕЗПЛАТНА ОЦЕНКА НА АПАРТАМЕНТИ В БАНСКО! Оценката на имота е абсолютно безплатна без никакви такси и задължения!

Join The Discussion

Compare listings

Compare