Сани Жекова: Банско ми е като втори роден дом

Сани Жекова: Банско ми е като втори роден дом

В навечерието на Световната купа по сноуборд най-добрата ни състезателка Александра Жекова се обясни в любов на Банско.
29-годишната софиянка, която израсна за големия спорт на пистите в Пирин, даде пространно интервю за предаването „Код спорт“ по TV+, а на дълбокомисленото журналистическо клише дали се вълнува от карането пред родна публика отговори така: „Да, макар да знам, че на старта ще трябва да оставя емоциите настрана и да остана абсолютно хладнокръвна, да се концентрирам максимално добре, за да не допусна грешка. Това ще бъде един „sprint event“, в който грешката ще бъде фатална. Но иначе това ще бъде една сбъдната детска мечта. Още повече че чувствам Банско като свой втори роден дом и ще ми бъде много приятно да се състезавам там“.

ЕКСКЛУЗИВНА СЕЛЕКЦИЯ АПАРТАМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА В БАНСКО НА ИЗГОДНИ ЦЕНИ! 
Изказването й напълно съвпада с нейните думи след 5-ото й място на олимпиадата в Сочи през 2014 г. Тогава при завръщането си специално за „Банско Утре“ и Bansko Magazine заяви, че мечтае и за Световна купа по сноуборд тук, и да я спечели. Малко след това позира в снега с пиринска народна носия в подкрепа на кампанията „Преоткрий традициите“.
Сега за „Код спорт“ Жекова определи Банско още като своето най-любимо място. Тя неведнъж е била рекламно лице на курорт №1, а миналия месец засне и 2 клипа с другата ни звезда в сноуборда – носителя на Големия кристален глобус Радослав Янков.

ЕКСКЛУЗИВНА СЕЛЕКЦИЯ АПАРТАМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА В БАНСКО НА ИЗГОДНИ ЦЕНИ! 
Нейната коронна дисциплина – бордъркросът, в която са и 3-те й победи за Световната купа, ще е на 4 февруари. На 3-и и 5-и пък съответно са паралелните слалом и гигантски слалом, които са специалитет на Радо. Състезанията ще са дебют на Банско в сноуборда и завръщане на България в този спорт след домакинството на София на Биг Еър през 2007 г. Освен това ние сме и първият зимен център в света, приел толкова много стартове наведнъж при мъжете и жените.

ЕКСКЛУЗИВНА СЕЛЕКЦИЯ АПАРТАМЕНТИ ЗА ПРОДАЖБА В БАНСКО НА ИЗГОДНИ ЦЕНИ! 

Източник: в. „Банско Утре“

Join The Discussion

Compare listings

Compare